?Smak curry?: smaki i aromaty Indii, odcinek II

KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR

Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut

Składniki: 1/4 szklanki kaszy bulgur 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru 1/2 łyżki świeżo utłuczonych ziaren kardamonu 1 łyżeczka kurkumy 12 migdałów bez skórki

Kaszę wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Odcedzamy ją z wody, wkładamy do rondelka. Do kaszy dodajemy mleko z cukrem, kurkumę i doprowadzamy do wrzenia mieszając. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Dodajemy kardamon i migdały. Mieszamy, przekładamy do miseczek i podajemy.

Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga Crust & Dusthttp://www.crustanddust.pl Link do przepisu: http://www.crustanddust.pl/2014/02/khir-czyli-deser-z-kaszy-bulgur-i.html

?Smak curry? w kinach od 14 lutego

Źródło: materiały prasowe


Brak ocen

Prosimy zaczekać ...

Dodaj komentarz